Povratek

Predhodnja objava: 8. dan
Sobo sem imel rezervirano praktično ob glavni ulici. Od rezervacije do prihoda je tako minila dobra ura. Tuš se je po dolgem času pošteno prilegel. Ko sem se končno uredil, sem odšel v mesto, da se najem in malce raziščem utrip. Ko sem se vrnil, sem praktično takoj zaspal.
Povratni let sem imel ob 18:05. Avtobus iz Santa Cruza do južnega letališča vozi vsake pol ure, vožnja pa traja dobro uro, tako da sem imel drugi dan še kar nekaj časa.
2017-05-10-DSC00731Ogledal sem si utrip na tržnici, nato pa odpravil mimo avtobusne postaje proti Palmetumu. Botanični vrst, na katerem prevladuje tropsko rastline, predvsem palme, so zasadili na umetno zgrajeni vzpetini ob morju, kjer je bilo nekoč centralno smetišče. Od njega ni ostalo nič. Zamenjalo ga je bujno zeleno rastje iz vseh koncev tropskega sveta. 
2017-05-10-DSC00739Za namakanje, na vrhu vzpetine se pretaka potok, črpajo prečiščeno vodo, iz kanalizacijskega sistema Santa Cruza. Človek ima kaj videti. Pa tudi senca se je prilegla in umik od hrupa z ulic mi je tudi prav prišel. 
Pred odhodom na avtobus sem še nekaj pojedel, nato pa do avtobusne postaje, prijava na let in povratek domov.
Naslednja objava: Galerija